Mediáció, permegelőzés

A mediáció, vagy más nevén közvetítés célja, hogy az egymással vitában álló, vitaképtelen, vagy nehezen kommunikáló felek között a permegelőzés érdekében megértés, majd egyezség, megállapodás jöjjön létre.

PermegelőzésVattay Péter Mediátor

Permegelőzés: szakítások, ádáz generációs viták helyett van más megoldás is. A permegelőzés elérhető üzleti, jogi mediációval, családi mediációval, párkapcsolati mediációval, generációk közti mediációval, társasházi mediációval, vagy nehéz élethelyzetekből fakadó viták mediációjával. A permegelőzés egyik kiemelkedő lehetősége a mediátor bevonása.
A mediáció, vagy más nevén közvetítés célja, hogy az egymással vitában álló, vitaképtelen, vagy nehezen kommunikáló felek között megértés, majd egyezség, megállapodás jöjjön létre. A viták során gyors és hatékony módszer a mediálás/közvetítés, a megoldások megtalálására, megegyezések megkötésére, illetve a vitában álló felek kibékítésére és permegelőzésre.A magánéleti problémák, párkapcsolati problémák, kamaszkori problémák esetén mi a különbség a pszihológus és a mediátor szerepe között? A pszihológus általában egy ember lelki problémáinak megszüntetésével foglalkozik. A mediátor egy adott konfliktus megoldásában több embernek nyújthat segítséget egyszerre. A magánéleti szféra esetén is fontos szempont a permegelőzés.Szakértő mediációMindegy, hogy üzleti vita, párkapcsolati vita, gyermeknevelési probléma, vagy társasházi jellegű vitáról van a szó, a közvetítői megközelítés minden esetben az álláspontok közelítése, vagy új megoldások felkutatása, végül, ha lehet, az elérhető legjobb egyezség megteremtése, de mindenképpen a permegelőzés. Mindezt tesszük gyorsan, időt, pénzt, és lelki energiát kímélve. A vitás, problémás kérdés megoldását követően, az egymással kibékíthetetlen ellentétben állók között a leggyakrabban helyre áll a normális együttműködés. A mediátor szóhasználatában a permegelőzés nem csak jogi kategória, hanem az önmagával, vagy másokkal elkerülhető perlekedés elkerülését is jelenti átvitt értelemben A lényeg a prevencióban van, a rossz elkerülése, egy jó döntés segítségével.
A mediátor pártatlanul segítő közreműködő e folyamatban.A mediáció meneteMindkét félnek alá kell vetni magát a józan ész követelményeinek. Amikor a vitában álló felek közösen elfogadják a mediátor/közvetítő közreműködését, azaz a megegyezés elvi lehetőségét, akkor külön-külön, majd együtt is találkozókra kerül sor a mediátorral. A folyamat általában gyors, hatékony, célravezető, és ami szintén fontos, diszkrét, és költségtakarékos.A mediáció áraA mediáció díja az adott ügyhöz illeszkedik. Természetesen különbség van a több száz milliós gazdasági ügyek, vagy egy-egy családi, párkapcsolati, vagy szülő-gyerek vita mediálásának díjai között.
Áraink 10.000,- Ft + Áfa/órától 150EUR + Áfa/óráig tejednek, egyes esetekben a megegyezés tényéhez kötött prémium feltétellel.