Üzleti és gazdasági mediáció

Semmi sem fehér, vagy fekete. Általában a gazdasági eseményekből fakadó vitáknak, üzleti vitáknak mindig van két "igaz" verziója. Az üzleti viták megoldása során mindenki a saját megítélése szerint keresi igazát. A gazdasági medáció, üzleti mediáció hatékony módszer az üzleti viták megoldására.

Vattay Péter Mediátor

Sokszor találkoztam már olyan ügyekkel, ahol az egyeztetés során mindkét fél 100%-osan meg volt győződve a saját, egyébként teljesen logikusan levezethető igazáról.

Objektíve mi az igazság, hol van a megoldás? ...merthogy mindenki azt keresi!

A bíróságon jogszolgáltatás folyik. Az üzleti mediátor, gazdasági mediátor pedig méltányos megoldásokat kínál fel egyeztetés, a viták megoldása útján. A jogi és gazdasági ismeretek, a több mint tíz éves pénzügyi intézményben első számú vezetőként megszerezett tapasztalat csak segédeszköz a kezemben.Mindegy, hogy tartozás kezelésről, vagy a másik oldalról nézve követelés kezelésről van szó, az üzleti mediáció, gazdasági mediáció titka a nyugodt kiegyensúlyozott empatikus, pragmatikus megközelítésben, a józan észben, és az emberi viselkedéskultúra, és konfliktuskezelés terén megszerezett tapasztalatban rejlik.