Krízishelyzet kezelése, azaz kríziskezelés: krízishelyzet mediáció

Mindegy kinek, csak el kell mondanom….! Ki ne érzett volna már így. ..és amikor elmondjuk, a mediátor lehet, hogy két mondatot mond, ami mindent más megvilágításba helyez.

Krízishelyzet kezeléseVattay Péter Mediátor

Mindegy kinek, csak el kell mondanom….! Ki ne érzett volna már így. ..és amikor elmondjuk, a mediátor lehet, hogy két mondatot mond, ami mindent más megvilágításba helyez. Hajlamosak vagyunk a magunk szellemi, és érzelmi és élethelyzeti keretei közt gondolkodni. Az elfogadás, és a küzdés egymástól nem idegen fogalmak. Az tud jól küzdeni, aki elfogad egy helyzetet, legyen az akár krízishelyzet, felméri a lehetőségeket, és azok határáig megharcol annak jobbításáért. Ez vonatkozik az egyénre, és környezetére egyaránt.

Hány konfliktus, krízishelyzet forrása egy betegség, vagy egy állás illetve egy szeretett társ, vagy gyermeke elvesztése, árvízi kár, és még sorolhatnám.Általában elmondható, hogy a sarkított élethelyzetekre, krízishelyzetekre senki nincsen felkészítve. Nem szégyen a krízishelyzet kezelése azaz kríziskezelés érdekében ilyenkor külső segítséget kérni, hogy megmaradjon a magunk, családunk, és környezetünk harmóniája.

A környezetet is fel lehet, és kell is készíteni a kríziskezeésre. "Ma nekem, holnap Neked" tartja a mondás. Minden kisugárzott pozitív energia valahonnan visszajön hozzánk, de ez igaz a negatív energiákra is. Ha a krízishelyzet kezelésével, kríziskezeléssel, segítünk a környezetünkben krízishelyzetben lévőknek, azzal magunknak segítünk a későbbiekben is. Ennek megértése, magunkévá tétele, a konfliktusok elkerülését hozza magával eredményként. E képesség megszerzésében is a kríziskezelő mediáció az egyik leghatékonyabb eszköz. Alkalmassá tenni magunkat, és környezetünket a krízishelyzetek elviselésére, a kríziskezelésre, és összefogást teremteni, a krízishelyzetből fakadó konfliktusokat, jól kezelni, ez a mediációban rejlő óriási lehetőség.